Σίβυλλα - Ψηφιακό Ευρετήριο

Θεατρικές κριτικές
σε περιοδικά λόγου & τέχνης
1900-1950

Θεατρικά Περιοδικά

Αρτίστας, Ο (1946): Θεατρική και κινηματογραφική επιθεώρησις. Δεκαπενθήμερη Αθηναϊκή θεατρική εφημερίδα. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης ο Ν. Σάκκουλας.

Ελεύθερη Τέχνη (1945): Εβδομαδιαίο θεατρικό περιοδικό. Εκδίδεται στην Αθήνα με την επιμέλεια συντακτικής επιτροπής. Τα θέματά του αφορούν το θέατρο, τον κινηματογράφο, την μουσική και τον χορό.

Ελληνική Σκηνή (1904): Εβδομαδιαία θεατρική επιθεώρησις. Αθηναϊκή θεατρική εφημερίδα που ασχολείται με το θέατρο, τις καλές τέχνες, την μουσική και την φιλολογία. Διευθυντές οι Π. Μπρισιμιτζάκης, Μ. Παπαντώνης, Μ. Πειραιώτης.

Ελληνικόν Θέατρον, Το (1926-1936): Όργανον Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Αθηναϊκή θεατρική εφημερίδα. Κυκλοφορούσε κάθε δεκαπενθήμερο ή μηνιαίως, από το Θεατρικό Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Συντάκτης ο Πάνος Καλογερίκος.

Θεατρικά Χρονικά (1930-1931): Αθηναϊκό θεατρικό περιοδικό. Παράρτημα του περιοδικού "Μουσικά Χρονικά". Επιμελητής έκδοσης ο Μιχ. Λ. Ροδάς.

Θεατρική Τέχνη (1935-1936): Αθηναϊκό θεατρικό περιοδικό. Κυκλοφόρησε με επιμελητές τους Γ. Κουντούρη και Θ. Κωτσόπουλο, σε δεκαπενθήμερη βάση. Δελτίο κριτικής και παρακολούθησης του παγκοσμίου θεάτρου.

Θέατρο (1938): Αθηναϊκό θεατρικό περιοδικό. Έκδοση της Νέας Δραματικής Σχολής, με Διευθυντή τον Σωκράτη Καραντινό. Κυκλοφορούσε σε μηναία συχνότητα ως περιοδικό μελέτης του θεάτρου.

Θέατρο, Το (1944-1945, 1952): Αθηναϊκό θεατρικό περιοδικό. Κυκλοφορούσε σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση. Ιδιοκτήτες, διευθυντές οι Δ. Παπαδόπουλος και Σπ. Τριανταφύλλου.

Καλλιτέχνης, Ο (1944-1946): Αθηναϊκή δεκαπενθήμερη θεατρική, κινηματογραφική και καλλιτεχνική εφημερίδα. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής ο Ηρακλής Ν. Ρεβεζούλης.

Καλλιτεχνικός Κόσμος (1943-1944): Εβδομαδιαία θεατρική εφημερίδα. Διευθυντής ο Θ. Τσόγκας. Κυκλοφόρησε στην Αθήνα ως εβδομαδιαία θεατρική, καλλιτεχνική και φιλολογική επιθεώρηση.

Νυκτερίς (1901-1902): Εβδομαδιαία θεατρικοσατυρική εφημερίδα. Κυκλοφόρησε στην Αθήνα. Διευθυντής και ιδιοκτήτης ο Κ. Γ. Μιχαλόπουλος.

Παρασκήνια, Τα (1924-1928): Δεκαπενθήμερο θεατρικό περιοδικό, με Διευθυντή τον Ν. Παρασκευά. Κυκλοφορούσε στην Αθήνα σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση.

Παρασκήνια, Τα (1938-1940): Εβδομαδιαία εικονογραφημένη θεατρική, κινηματογραφική και καλλιτεχνική εφημερίδα. Ιδρυτής ο Δημ. Μοσχονάς. Από τον Σεπτέμβριο του 1938 και έπειτα διευθυντές ανέλαβαν διαδοχικά οι Θ. Συναδινός, Ν. Θ. Συναδινός και Β. Ρώτας, και διευθυντές σύνταξης οι Κωστής Βελμύρας και Ν. Θ. Συναδινός.

Ποντιακό Θέατρο (1950): Περιοδικό του θεάτρου και της τέχνης. Εκδότες οι Ν. Καπνάς και Γ. Λαμψίδης. Κυκλοφορούσε στην Αθήνα σε άγνωστη συχνότητα.

Σινέ Αυλαία (1947): Αθηναϊκή δεκαήμερη εικονογραφημένη καλλιτεχνική εφημερίδα. Ιδιοκτήτες – διευθυντές οι Μ. Ζαχαράτος και Κ. Πιλάβιος.

Στούντιο (1933): Δεκαπενθήμερο περιοδικό για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κυκλοφόρησε στην Αθήνα με διευθυντές τους Π. Κατσέλη και Θ. Τσαβέα.

Τέχνη και Θέατρον (1916): Εβδομαδιαίο θεατρικό περιοδικό. Διευθυντές οι Μ. Ροδάς και Κ. Μιχαηλίδης. Κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο στην Αθήνα.